OPPSKRIFT - Brødr Ringstads kjøttgryte

Denne gryta er enkel å lage, og varmer godt på kalde vinterkvelder. Oppskriften har Brødr Ringstad utarbeidet i samarbeid med Marit Røttingsnes Westlie.
Gir ca. 4 porsjoner.
Du trenger:
- 1 kg grytekjøtt
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 3 ½ dl rødvin
- vann
- 1 ts salt
- nykvernet pepper
- 6 sjalottløk, delt i 2 eller 4
- 75 g sellerirot, i terninger
- 75 g persillerot, i terninger
- 150 g gulrot, i terninger
- 150 g kålrot, i terninger
- 1 laurbærblad
- 1 ts tørket timian
Slik gjør du:
Del kjøttet i små terninger og brun det i smør og olje i flere omganger. Ha det over i en gryte. Hell i rødvin og nok vann til at det dekker kjøttet. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp og la det småkoke i 2-3 timer. Smak til med salt og pepper.