Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi vil oppgradere nettbutikken vår onsdag 27. januar. I den forbindelse vil vi STENGE FOR INNLOGGING kl 13:45 og starte oppgradering kl 14:00.
Da vil eventuelle innloggede brukere bli "kastet ut".
Det er store mengder data som skal konverteres - men vi regner med å være ferdig til midnatt. Vi håper alle får handlet før dette og at det ikke er til stor ulempe.

OPPSKRIFT - Bakt torsk

OPPSKRIFT - Bakt torsk

Prøv en deilig torskerett på menyen med lekkert og smakfullt tilbehør.

Foto: Dan Mariner

 

Du trenger:

 

  • 180 gram per porsjon torsk.  
  • 1 småløk per porsjon
  • 6 stk løk
  • ca 1 dl fløte
  • ca 2 ss smør
  • 1 ss pure per porsjon.
  • 1 stort grønnkålblad per person (evnt. 2 små) 
  • 1 kg mandelpotet
  • 2 dl fløte
  • Smør og salt til servering
  • Buljong

 

Slik gjør du:

Start med å legge torsken i 10% saltlake i 20 minutter.

Bakt og touched småløk: Skrell delikatesseløk og del i 2. Vakuumer med smør, salt og timian. Touches før servering.

Brunet løkkrem: Skrell og kutt løk i tynne skiver. Stek i en kasserolle med litt solsikkeolje. Når løken er blitt gyllenbrun, tilsett fløte og brun den. Kjør i blender med smør til en helt glatt konsistens. Smak til med salt.

Sprø grønnkål: Fjern stilken på grønnkålen og riv den i passe store biter. Vend den i litt salt og olivenolje. Legg på brett i ovn på 90 grader i 36 minutter.

Potetpuré: Skrell mandelpotet og kok dem til de er møre. Pisk med fløte til rett konsistens.

Brun løk, fres løk. Tilsett kyllingkraft og la det trekke. Sil av.
Buljongen er sausen til retten.

 

Trenger du mer inspirasjon til spennende retter? Prøv også en deilig quina bowl eller en kylling Shawarma i pita.