Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

På grillen

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

På grillen

Dette året skal mange være turist i eget land, og hva passer vel bedre enn å servere de deilige grillede retter? Og nesten alt kan grilles!

Hamburger, pølser, spareribs eller et godt stykke rent kjøtt, er perfekt å ha på grillmenyen. Sommergjesten vil gjerne unne seg litt ekstra og med rett valg av tilbehør kan grillede kjøttretter være raske tilberede, passe til både lunsj og middag og kan koste litt mer.

 

Kylling er enkelt å lykkes med, veldig sunt og supert å kombinere med andre råvarer. Kylling tåler heftige smaker som røkt paprika og chili, eller med lokalt tilbehør som ramsløk og sopp.

 

Fersk nygrillet fisk gir gylne sommerminner med måkeskrik, sjø og late dager. Det eneste du egentlig trenger for å kunne nyte et herlig grillet fiskemåltid, er et ferskt stykke fisk, sitron, salt og litt pepper. Salaten eller tilbehøret kan være enkelt når fisken har hovedrollen. Litt ekstra luksus er det hvis du kan tilby grillet skalldyr, som en grillet hummer med sitron og estragonsmør.

 

Veganer, vegetarianer eller gjester som vil ha et sunnere alternativ, eller kanskje en litt rimeligere rett, bør også få nyte grillmat. Mange grønnsaker får en helt annen sødme og smak av å bli grillet; squash, ananas, mais, paprika, melon, løk og tomat for å nevne noen.

 

En klassisk bakt potet med forskjellig topping kan enkelt bli en rett som de aller fleste kan like.

 

Her er et lite utvalg av grønnsaker du kan ha på grillen i sommer: