Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Afterski-trender

Forfatter: Erik Wallentin

Afterski-trender

Hvis du spør ti personer hva de forbinder med ordet ‘afterski’, er det kanskje er det et flertall for dansing i slalåmstøvler på tjukke furubord med rungende allsang til Freddy Kalas & Co og strie strømmer med shots og øl i plastglass. Men afterski er så mye mer. Og hva skal det være i glasset?

Her får du noen gode tips fra som våre leverandører på hva du kan servere på afterski i år

 

Fra Barkonsult:

Cherry-Oooh!
4cl Amaro Lucano 
15cl Three cent Cherry soda 
2 dash Scrappy’s Aromatic bitters

Fyll et Hi-ball glass med isbiter og tilsett ingrediensene. Topp med Cherry soda og 2 dasher Aromatic bitters. Pynt med Luxardo Kirsebær og mynteblader.


Mezcal Mule
4cl Bruxo X
Juice fra en Limebåt
2 dash Scrappy’s Aromatic bitters
15cl Three cents Gingerbeer

Fyll et glass med isbiter og tilsett ingrediensene. Topp med Gingerbeer og 2 dasher Aromatic bitters. Pynt med limeskive og ingefær.

Lucumba
4cl Amaro Lucano
3cl Monin mørk sjokoladesaus
Ca 25cl Varm melk

Ha i Amaro Lucano i et varmebestandig glass. Tilsett Monin Mørk sjokoladesaus og varm melk. Rør ut så godt som mulig. Toppe med pisket krem.



Toddylicious
2cl Pisco waqar 
2cl Italicus 
2,5cl Monin Solbær 

Ha ingrediensene i et varmebestandig glass. Tilsett varmt vann og rør ut så godt som mulig. Pynt med sitronskive og ingefær.

 

 

Fra Bache Gabrielsen Norge AS:

Pineau & Ginger Ale
4 cl Pineau des Charentes
Ingefær øl (lyst)
Is

En leskende drink som enkelt serveres med avkjølt pineau på is som toppes med en god ingefærøl.



Cognac & Ginger Ale (Horse’s Neck)

4 cl Bache Gabrielsen American Oak Cognac
is
Ingefærøl (lyst)
Drinken bygges rett i et highballglass med hel is. Pynt med en lang sitronpeel.

 


Vieux l'amour

40 ml Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old
15 ml frisk Sitron Juice
5 ml Sukkerlake
dash Angostura Bitters
Lager Beer (Carlsberg el.l)

Shake de 3 første ingrediensene med is. Hell i et thumbler glass og toppes med øl.

 


French Coffee

4 cl Bache-Gabrielsen TRE KORS
2 teskje brun farin
kaffe
pisket krem

Ha varm kaffe i et glass. Rør ut sukker og ha i cognac til slutt. Pisket krem på toppen.


Toddy

4 cl Bache-Gabrielsen TRE KORS
1 stor teskje honning
1 cl sukkerlake
saften fra 1/2 halv sitron
varmt vann
Bland honning, sitron, sukkerlake og cognac. Rør om. Tilsett varmt vann.



Chocolat Orangina
2 cl Bache-Gabrielen American Oak
2 cl Cointreau
3 teskje O’boy
steamet/varm melk

Bland O’boy, cognac og Cointreau. Rør godt. Tilsett varm melk. Toppes med zest av appelsin. Om du vil imponere kan du flambere, ta en stor bit av zesten og tenn på spruten i det du kryster den over drinken.

 

Fra Hans A. Flaaten AS (Moestue -gruppen):


Limoncello Spritz

Fyll et glass med isbiter. Tilsett prosecco først og deretter Limoncello Elixir slik at likøren ikke legger seg på bunn. Topp med soda til slutt slik at boblene holder seg.
Bruk sitronskall som garnityr.

Tips: Prøv gjerne en annen vri med Limoncello Elixir, nemlig Limoncello Tonic. Da heller du bare 0,4 cl Limoncello over isbitene og topper med tonic.


 

Tia Maria Mint Americano
25ml Tia Maria
En dobbel espresso
10 ml sukker syrup
6 mynteblader
30ml mineralvann

Ha mynte i en shaker. Ha i alle ingrediensene, bortsett fra mineralvannet. Shake alt godt og hell det forsiktig over iskuber og topp det hele med mineralvann. Pynt med mynte.


 

Tia Maria Mint Frappe´
25ml Tia Maria
50 ml espresso
6 mynte blader
50ml helmelk

Ha mynte i en shaker. Ha i alle ingrediensene, bortsett fra mineralvannet. Shake alt godt og hell det forsiktig over iskuber og topp det hele med mineralvann. Pynte med mynte.


Tia Maria Espresso Martini
25 ml Tia Maria
25 ml Vodka
Dobbel espresso.
5ml Sukker syrup.

Shake alle ingrediensene hardt. Hell det over i et avkjølt glass og pynt med noen kaffebønner.


Tia Maria Cappuccino
25 ml Tia Maria
25 ml Vodka
En enkel espresso
Krem til toppen

Shake alle ingrediensene, pynt med krem. Kremen lager du av 100ml saltet karamell eller kirsebærsirup, 200 ml vann, to eggehviter, og har pynter så godt det nå lar seg gjøre.


 

Fra Signature Wines AS:


Rom Old Fashion
Angostura (bitter)
Diplomático Reserva Exclusiva 12 Years Rom
Hvit sukkerbit
Sodavann
Isbiter

Sett frem glasset og legg sukkerbiten dynketi Angostura i bunnen. Rør sukkerbiten ut i et par spiseskjeer sodavann. Ha i is. Hell i rom, ca. 4-6 cl, eller etter ønske. Skrell av appelsinzest, tvist, og legg i glasset. Prøv gjerne med en dash hasselnøttsirup, sjokoladebitter og/eller litt revet, mørk sjokolade i. Glass: Rocks-glass.


Fra Solera Uteliv:

Amaro del Capo
40 ml Vecchio Amaro del Capo
100 ml Tonic water
10 ml Limejuice

 

 

Stoli Salted Caramel & Cacao
4 cl Stoli Salted Caramel

Fyll opp med varm sjokolade
Pisket krem med lett sjokolade dryss



Fra Bacardi Norge AS:

Martini Fiero & Tonic
50 ml Martini Fiero
80 ml Tonic,

Bygges i vinglass over is



Lumumba
40 ml Bacardi spiced

Toppes med varm kakao och kremfløte


Bloody Caesar
40 ml Grey Goose Vodka
20 ml sitronjuice
10 ml clam juice
5 ml worcestershiresaus
2 ml tabasco
sortpepper
sellerisalt



Fra Interbrands:

Sour Fisk
Har du tilgang til en Slush-maskin i er Sour Fisk et perfekt produkt i slush-en og oppskriften er såre enkel med forhold: 1 fl til 1 L vann. Det blir 1,7 l veske og med is blir dette god margin for utestedet.

6 cl Sour Fisk Sour Stawberry
1 cl Sour Apple
1 cl Sitronjuice
1 cl Sukkerlake
6 cl 7 Up
Røde remser av jordbær-lakris.

Alternativ til 7Up er Sprite eller fruktsoda.


Bland sammen Sour Fisk Jordbær og Apple, sitronjuice og sukkerlake i et glass. Fyll glasset halvt med knust is og rør om. Tilsett 7Up og fyll resten av klasset med is og rør om lett. Pynt med røde lakrisremmer. Sukkerlaken lages av 3 deler sukker og 2 deler vann.


Fra Arcus: 

Kakao og Fireball
Braastad Créme Liqueur og kaffe
Linie akevitt og Solo


Fra Nøisom AS:

St.Remy brandy med kakao, kanel og krem

 

Fra Robert Prizelius AS:

Hot Apple DEW
Tullamore DEW, varm ferskpresset eplejuice, ingefær, kanelstang og honning
Licor 43

Hot Shot
Licor 43, varm kaffe og krem på toppen


Aperol Spritz
Aperol, musserende vin, masse is og appelsinskive til garnityr


Cuba Libre

Sailor Jerry Rum, Cola og lime


Turbo-toddy
Hendrick’s Gin/Finsbury Gin og varm solbærtoddy

 

Fra Vinetum:

Whiskeytoddy og Honningtoddy
Sitron og revet muskat med Glen Scanland Blended Malt Whiskey

Glühwein
Lages med f.eks Schloss Vollrads Riesling Trocken, mandarin og stjerneanis


Vodkagrogg
Sitron, appelsin, sukker og nellikspirer Crystal Head Vodka

Varme føtter
Sitron, kanel, nellikspirer, sukker og Sorlie Cognac

Solbærtoddy med Sorlie Cognac

 


Eksempler på ferdigblandet:

Fra Bonum Beverages:

ArtSpritz Ready – helles I et glass med isbiter og toppes med en skive appelsin.


Fra Haugen-Gruppen:

I Heart Hugo– serveres med isbiter, en skive lime eller sitron og et par mynteblader.
I Heart Spritz – serveres med isbiter, en skive appelsin.
Freixenet ICE - serveres som “After Ski Edition» med isbiter, en skive appelsin og evt. en stripe kvikklunsj.


Fra Nøisom Bryggeri:

Tungtvann Pasjonsfrukt Collins 7% 

Tungtvann Rabarbra og Grapefrukt spritz 7% 

Tungtvann Mojito 7% 20 liter Keykeg 

Tungtvann Bringebær Margarita 7% 

Tungtvann Gin & Tonic 7%