Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Ingen jul uten Nidar Julemarsipan

Ingen jul uten Nidar Julemarsipan

Nidar Julemarsipan er saftig marsipan, laget etter den gode, gamle oppskriften fra 1915. Nå som da bruker vi kun det fineste utvalget av mandler, for våre fagfolk setter sin stolthet i å lage førsteklasses marsipan. Vi tror det er grunnen til at vår Julemarsipan er blitt en del av nordmenns juletradisjoner.

Helt fra den spede begynnelse og i mange år fremover var marsipanproduksjonen på Nidar rent håndverk. Hundrevis av ulike julefigurer så dagens lys den gangen, og ”kolleksjonen” ble byttet ut fra år til år. På Nidar-fabrikken ble julegrisene omsorgsfullt formet, dekorert og påknyttet sløyfer for hånd av de ansatte. Slik gikk produksjonene til langt utpå 1960-tallet. I dag er produksjonen i stor grad automatisert, men fortsatt lages julemarsipanen vår av førsteklasses råvarer og flinke fagfolk!

 

Lang historie

Marsipan kom antagelig til Norge via konditorkunsten på 1800-tallet. Råvarene var edle, og prisen på marsipanproduktene deretter. Til å begynne med var marsipan forbeholdt de velstående, men det var for godt til å være forbeholdt de få. Nidar har laget Julemarsipan etter den samme oppskriften helt siden 1915, og i dag er marsipanproduksjonen fremdeles den som bærer størst preg av håndverk.

 

Hvorfor er marsipanen formet som en gris?

Før i tiden var det vanlig å slakte gris til jul, og grisen var et symbol på god julemat. Det var nok utgangspunktet da Nidar-fabrikken begynte å lage de første marsipangrisene i 1915.

I dag har marsipangrisen en nær tilknytning til tradisjonen med julegrøt, og er den vanligste premien til den som finner mandelen i grøten.

 

Info om produksjon:

Produksjonen starter i august og vi lager blant annet nærmere 8,5 millioner marsipanpølser og ti millioner av små og store julegriser

 

Salgstall:

Julemarsipan er en tradisjonsrik favoritt til jul, og her står Nidars Julemarsipan sterkt med en markedsandel på 98%.

Julen 2020 produserte vi 570 tonn marsipan og solgte for 126 millioner ut av butikk.

Topp tre bestselgere i porteføljen vår er:

-       Liten julegris med sjokoalade

-       Marsipan og sjokoladepose

-       Marsipanpølser 5pk

 

Les mer om julesortimentet her: Jul 2021.pdf