Utvalgte oppskrifter
OPPSKRIFT - Speket eggeplomme
Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.
OPPSKRIFT - Røkt ørret i wrap
Rask og enkel rett som kan singelpakkes for enklere servering.
OPPSKRIFT - Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli
Å servere en deilig skalldyrsuppe faller i smak hos mange.
OPPSKRIFT - Viltsaus
Her får du en deilig viltsaus som imponerer gjestene. Prøv den, og se om den passer til noen av dine retter.
OPPSKRIFTER - Enkle forretter til menyen
Pers kjøkken har satt sammen noen enkle oppskrifter på forretter som passer utmerket før en større hovedrett.
Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
At lam passer i påsken, syns nok mange. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.
OPPSKRIFT - Falafel Banh Mi
Har du gjester som trenger mat på farten? Eller enkle, ferdiglagde matretter du slipper å lage midt i rushtiden på spisestedet ditt? Eller en enkel lunsj i kantina? Hva med å servere baguetter med mini-falafler i? En spennende rett som faller i smak hos de fleste.
OPPSKRIFT - Hvetekornspilaff
La kundene dine drømme seg bort til Hellas med hvetekornspilaff fra Findus. Enkelt, raskt og full av nydelige smaker.
OPPSKIFT - Pinxos som forrett på menyen
Pinxos er en enkel smårett eller forrett å tilføre i menyen. Raskt og enkelt å tilberede, slik at gjestene kan kose seg med dette mens du forbereder hovedretten.
OPPSKRIFT - Falafelburger med røbethummus
Vi sier ja takk til saftige vegetaralternativer til hamburgeren.
OPPSKRIFT - Chili sin carne Tex Mex
Vi elsker enkle vegetarretter som er lette å tilberede, og som samtidig smaker himmelsk! Prøv denne varianten av Chili sin carne.
OPPSKRIFT - Frisk falafelbowl
Blir det enklere enn å blande sammen en salat med vegetaralternativet falafler? Nei, det tror ikke vi heller. Sett denne bowlen på lunsjmenyten.
OPPSKRIFT - Pinnekjøtt med rotmos
Den unike smaken av pinnekjøtt - eller lammeribbe - stammer fra gamle metoder; salting og tørking.
OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe
Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.
OPPSKRIFT - Bakt torsk
Prøv en deilig torskerett på menyen med lekkert og smakfullt tilbehør.
OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk
Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.
OPPSKRIFT - Italian style brokkolimedaljong
Sprøbakte brokkolimedaljonger med deilig tilbehør er en enkel rett som passer like godt til lunsjservering, som til middag eller kvelds
OPPSKRIFT - Ostekake med en ny vri
Har du prøvd å servere ostekake som er stekt i ovnen? Med en tykk kjeksbunn er denne kaken en blanding av en knasende og myk delikatesse.
OPPSKRIFT - Kylling Shawarma i pita
Kebab er populær gatemat, og vi gjør det enklere og tryggere for deg å servere autentisk kebab med saftig og smakfullt kyllingkjøtt.
OPPSKRIFT - Quinoa Bowl
Denne retten passer godt som et vegetarmåltid på menyen, eller i mindre porsjoner som forrett.
OPPSKRIFT - Veggieburger med ertekrem og sprøe, digge grønnsaksfries
Hva med å velge et kjøttfritt alternativ på menyen? Denne enkle og sunne retten fra Findus faller i smak hos fleste.
OPPSKRIFT - Crostini med tomatconcassé
Disse godbitene er supre som små apetittvekkere. Perfekte som tapas-retter eller på sensommerbuffeten. – Eksklusive munnfullerfor en rimelig penge!
OPPSKRIFT - Chili con pollo
Prøv en ny vri av chili con carne ved å bytte ut kjøttet med kyllingkjøtt. Enkelt, sunt og godt.
OPPSKRIFT - Urtebakt torskerygg med ovnsbakte grønnsaker
Mer fisk på menyen? Med urtebakt torskerygg vil du garantert imponere gjestene dine.
OPPSKRIFT - Pasta pollonese
Har du lyst til å servere en ny vri av den berømte pasta bolognesen? Bytt ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.
OPPSKRIFT - Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler
Lyst på noe asiatisk og spicy til middag? Denne suppen får fart på smaksløkene!
OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus
Kyllingspyd er både enkelt å tilberede, og enkelt å spise for gjestene. Passer godt til arrangementer der fingermat står på menyen, eller som en appetittvekker til gjestene.
OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling
Server en rykende fersk suppe til gjestene dine - denne vil ikke skuffe.
OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær
Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.
OPPSKRIFT - Råkostsalat med appelsin
Få litt påskestemning i salatbaren ved å servere råkostsalat med appelsin, eller bruk den sammen med grillet kyllingfilet i fajitas som en smakfull og sunn lunsjrett.
OPPSKRIFT - Magnars bacalao
Bacalao betyr torsk på spansk. Denne bacalaogryta er lett å lage. – Perfekt mat både til hverdag og til festlige anledninger.
OPPSKRIFT - Sesamkylling fra Vestfold Fugl
Hva er vel bedre enn en nydelig hverdagsrett som er enkel å lage og servere? Bli inspirert av oppskriften på sesamkylling fra Vestfold fugl.
OPPSKRIFT - Vegisterkaker
Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn. - Et supert alternativ til de som velger vegansk, og kjekt å ha i ermet når du får gjester som ikke spiser kjøtt.
OPPSKRIFT - Syltet rødløk
Rødløk er lilla av farge og er mildere på smak enn gul vanlig løk, og er best rå eller syltet. Syltet rødløk er enkelt å lage og en billig delikatesse som passer godt som tilbehør til det meste.
OPPSKRIFT - Vannbakkels - Britannias hvite svane
Med både velsmakende og grasiøse svaner på menyen gir du gjestene et inntrykk de ikke vil glemme.
OPPSKRIFT - Grønnsaker og fisk i form
Lag lunsjen i kantinen på enkleste vis med alt i samme formen. Server gjerne med kokte poteter eller nystekt brød.
OPPSKRIFT - Brokkolisuppe
Hva er vel bedre enn å servere en varm brokkolisuppe på høstens kalde dager? Enkel og billig mat til storkjøkkenet.
OPPSKRIFT - Salat med stekte pærer
Hva med å servere sommerens beste salat? Med stekte pærer får du en lun og sommerlig salat. Nydelig som forrett eller lunsj.
OPPSKRIFT - Rømmegrøt
Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.
OPPSKRIFT - Byggrynskrem
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Denne smakfulle dessertvarianten har et sus av sunnhet og husmannskost i seg.
OPPSKRIFT - Grønnkål-smoothie
Denne knall grønne smoothien er supergod og supersunn. Prøv den som shot til frokostbuféen, som ren næringsdrikk i institusjon eller bare som en herlig forfriskning!
OPPSKRIFT - Gulrotkake
Den saftige gulrotkaken er en perfekt dessert som egner seg godt til servering. Med revne gulrøtter blir denne kaken ekstra saftig.
OPPSKRIFT - Coq au vin (kylling i rødvin)
Dette er en opprinnelig fransk rett som lange har vært populær over hele verden. Denne varmer ekstra godt på denne tiden av året.
OPPSKRIFT - Brødr Ringstads kjøttgryte
Denne gryta er enkel å lage, og varmer godt på kalde vinterkvelder. Oppskriften har Brødr Ringstad utarbeidet i samarbeid med Marit Røttingsnes Westlie.
OPPSKRIFT - Coleslaw
Coleslaw, som betyr ‘kald kål’, er et absolutt must til grillmaten. Særlig til en kraftig mannnfolkgrill med mye smak og hotte sauser.
OPPSKRIFT - Tellicherry wrap de luxe
Santa Maria har noe av Norges fremste ekspertise på krydder. Dette er en av krydderspesialistens nyeste favorittretter, der det trendy Tellicherrypepperet spiller hovedrollen.
OPPSKRIFT - Asiatisk grønnsakssuppe ramen
Ramen er en japansk, tradisjonell nudelsuppe. Det finnes mange varianter, men grønnsaker, nudler og egg er gjerne alltid med. Bruk dine favorittgrønnsaker,og gjerne bønnespirer.
Stoli Salted Caramel hot chocolate
På kalde vinterdager er det ingen ting som frister mer enn en kopp varm kakao. Imponèr gjestene med denne kakaoen.
Hjemmelaget kjøttfri lasagne
Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.
OPPSKRIFT - Lys lapskaus
Lapskaus er en klassiker som alltid slår an, både ved fest eller hverdag. Dessuten er den matsvinn-vennlig; det du har av rotgrønnsaks-rester går i gryta. En lun og næringsrik rett for høsten.
OPPSKRIFT - Potetsalat
Potetsalat passer til det meste, men her er en variant med hele poteter blandet i en lun salat med friske urter, vårløk og en frisk, deilig vinaigrette.
OPPSKRIFT - Blomkålsuppe med eple og kardemomme
Her er en varmende, kremet og mettende suppe med duft av Orienten. Blomkålen er full av C-vitamin, og de grønne, spede bladene har masse smak som kan brukes.
OPPSKRIFT - Iste med klementin, safran og basilikum
En nydelig og litt annerledes iste som passer godt som et eksklusivt og forfriskende innslag på lunsjbordet eller i kantinen.
OPPSKRIFT - Pai med revne rotgrønnsaker
Her er revet gulrot, sellerirot og kålrot brukt som fyll i en deilig pai. Har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til – ypperlig til lunsjmenyen!
OPPSKRIFT - Norsk Thanksgiving med kalkunfilet
Det er snart "that time of year" igjen, men vi trenger kanskje ikke å gå "all in" med Thanksgivingfeiringen som amerikanerne gjør.
OPPSKRIFT - Chili sin carne
En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint til en kjøttfri mandag eller som et kjøttfritt alternativ på menyen. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.
OPPSKRIFT - løksuppe
En smakfull løksuppe er kanskje en av de enkleste og rimeligste rettene du kan servere gjestene dine.
OPPSKRIFT- ramsløkmarinert påskelam
Den enkle er ofte det beste. Prøv å marinere lammesteken i ramsløk en time eller to før den stekes i flere omganger