Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi vil oppgradere nettbutikken vår onsdag 27. januar. I den forbindelse vil vi STENGE FOR INNLOGGING kl 13:45 og starte oppgradering kl 14:00.
Da vil eventuelle innloggede brukere bli "kastet ut".
Det er store mengder data som skal konverteres - men vi regner med å være ferdig til midnatt. Vi håper alle får handlet før dette og at det ikke er til stor ulempe.

Nå bør du tilby take-away

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Nå bør du tilby take-away

Det er få eller ingen gjester på serveringsstedene, og mange holder stengt som følge av de nye restriksjonene. Vi vil jo gjerne spise favorittmaten selv om vi må være hjemme, så hvis du har mulighet så er dette tiden for å tilby stamkundene take-away. Eller kanskje du til og med skal bringe maten helt hjem til kundene?

Her er noen enkle tips til hva som må til for å starte med take-away:

 

Registrering hos Mattilsynet

Hvis serveringsstedet ditt er registrert som kafé eller restaurant, står du fritt til å både tilby take-away. Skal du derimot stå for hjemkjøringen selv, må du huske å legge til catering i registreringen din hos Mattilsynet, det gjør du her. Det samme må du gjøre hvis du tilbyr bestilling over nett, da må du huske å legge til Netthandel/postordre under produksjonsform.

 

Bruk riktig innpakning

Det er viktig å velge riktig innpakning for take-away-maten. Dersom du velger feil emballasje, kan det skade matopplevelsen til gjesten. Et litt mer kostbart materiale holder bedre på maten og er behandlet slik at det ikke blir skadet av fukt og varme. Når mat skal transporteres må du være bevisst på hva slags innpakning du benytter. Maten skal ikke kunne forurenses under transport. Det betyr ikke bare at emballasjen skal hindre fremmedlegemer fra å komme i kontakt med matvarene; det betyr også at emballasjen i seg selv må være laget for mattransport. Dette fordi emballasjen ikke skal inneholde stoffer som kan overføres til maten. 

 

Her finner du emballasje til take-away.

 

Allergener

Informasjon om allergener i maten skal alltid gis før varene eller rettene bestilles. Informasjonen må være skriftlig, for eksempel i et hefte eller på hjemmesiden. Det som er nytt for deg som skal starte med take-away er at kunden skal også få informasjonen når de mottar varene. Hvis du kjører ut mat skal det alltid følge med skriftlig informasjon om eventuelle allergener i maten som leveres.

 

Når du leverer maten selv

Hvis det er du som skal ta hånd om utkjøringen av maten, er du selv ansvarlig for at maten holder riktig temperatur hele veien. For å holde maten varm må du bruke rett emballasje og frakte de i varmebagger. Husk også at renhold av bil blir viktigere enn noen gang, og det er du som er ansvarlig for å gi dine ansatte rett opplæring.

 

Følg alltid retningslinjene fra Mattilsynet.