Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vegetariske oppskrifter til kantinen

Forfatter: Servicegrossistene

Vegetariske oppskrifter til kantinen

Driver du kantinekjøkken, må du hele tiden ta hensyn til gjesten. Stadig flere forbrukere velger bort kjøtt, og mange bedrifter forventer kjøttfri alternativer i kantinene. Hvordan kan vi lage kjøttfri mat som blir en suksess? Her er noen enkle tips til hvordan du kan lage et spennende repertoar av kjøttfri retter.

Å erstatte kjøttet

En god start er rett og slett å erstatte kjøttet med grønnsaker i rettene du vanligvis lager. Skal du velge matvarer som erstatter næringen som kjøttet har, er belgvekster, som kikkerter, bønner og linser, gode erstatning for kjøtt. Belgvekster gir fin tyggemotstand og bidrar samtidig med protein som gir metthet, og de etterlikner kjøttets egenskaper i et måltid. Det finnes også stadig flere kjøttfri kjøttprodukter på markedet, blant annet basert på soya og andre vegetariske produkter. Flere av disse smaker godt og har en konsistens som etterlikner kjøtt. Kjøtterstatningsprodukter er spesielt fine å bruke når man skal ha nå ut til gjester som ellers er vant til å spise kjøtt.

 

Velkjente klassikere

Nordmenn elsker spagetti. Hvorfor ikke lage en spagettirett med en deilig saus av bønner og grønnsaker? Taco er også en matrett som er enkel å lage kjøttfri. Bytt ut kjøttet med bønner eller soyabaserte, kjøttliknende produkter, og ikke nøl med å tilsette spennende smaker! Ellers er supper og gryter retter som er enkle å lage kjøttfrie. Krydre dem gjerne litt spicy og spennende. En enkel og god rett som også er snill med bunnlinja, er jo den klassiske løksuppa. Lag en fransk vri, smakstilsatt med sennep og laurbær og gratiner den med et ostesmørbrød.

 

En verden av smaker

Kjøttfrie retter blir det ekstra spennende hvis du legger vekt på smaken. Gode urter og grønnsaker kan alene gir mye smak til en rett. La deg også inspirere av eksotiske kokekunster. Krydderkombinasjoner fra Middelhavslandene og fra Asia er populære i Norge. Mange glemmer kanskje at rettene vi allerede er vant til, både fra inn-og utland, opprinnelig stammer fra et bondekosthold med langt lavere kjøttforbruk enn det vi har vent oss til i dag. Her er et par oppskrifter med en eksotisk touch og mye smak, som er lette å lage kjøkkenets egen vri på.

 

 

 

Flere relevante artikler for kantinen:

- Tradisjonelle retter i kantinen med en moderne vri

- Slik får du fornøyde vegetariske gjester

- Dette bør du alltid ha i kantinen for å få bedre forutsigbarhet