Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Tre tips til en sunnere kantine - Servicegrossistene AS

Forfatter: Servicegrossistene

Tre tips til en sunnere kantine - Servicegrossistene AS

Vi pushes til å spise sunnere, og mange av kantinegjestene begynner gradvis å akseptere at lunsjtallerkenen kan bestå av litt mindre kjøtt. – Og har du tenkt på at om du selger mindre kjøtt og mer grønt, kan det bli lønnsomt for kantinedriften, også?!

1. Grønnsaker på utstilling

Salatbuffeten er kanskje det aller beste display-området du har i kantinen. Sørg for at buffeten er ren, ryddig og fargerik. Som kjent, «spiser» gjesten med øynene først. Et mangfold av farger, teksturer og dufter i en bugnende disk gir inntrykk av at her er det mange muligheter, også for dem som ikke spiser så mye grønt til vanlig. Frukt og grønt er lekkert å se på, og med mange fristende, vegetariske valg øker også sjansen for at mer av det sunne havner på gjestens tallerken.

 

2. Unngå over-kommunikasjon

Det er ikke alltid det lønner seg å informere gjesten for mye om de vegetariske alternativene. Dere må selvfølgelig huske å informere om allergener, men vegetarmat kan i utgangspunktet alle spise. Om dere lager en vegetar-lasagne til lunsjserveringen en dag, trenger dere egentlig å nevne at den er vegetarisk? Kanskje dere bare kalle den «Husets lasagne»? Da forsyner gjestene seg av det litt sunnere valget – uten helt å tenke seg om.

 

3. Knasende nyheter

Ønsker dere et sunnere fokus, kan det være lurt å følge litt ekstra med på hva som rører seg av nyheter i frukt og grønt-bransjen. Finnes det trender i som er verdt å prøve ut? Visste du at det er trendy med «ærlige» retter der den enkelte grønnsaken virkelig får spille hovedrollen? Prøv helstekt blomkål eller blomkålris, bakte neper, kål som wrap til små rullader eller fylte paprika. Eller hva med grønnsaker i uvante farger, som blomkål, kål, løk, asparges og poteter i lilla nyanser? Det er fargeklatter som vekker nysgjerrigheten i salatbaren. Mange kantinegjester er glade i det vante, men kanskje noen ville dristet seg til å ta den ekstra smakebiten som han/hun ikke ville tatt ellers, – det ville vært en liten kjøkkenseier i seg selv!

 

Tips:

Det kan være smart å holde en god dialog med grossisten eller leverandøren din om hvilke nyheter som kommer på markedet, og hva de kan få tak i til deg. Det er mye spennende som rører seg i landbruket, og produsentene er ivrige på å vise frem nyhetene sine gjennom dere som driver storkjøkken.

 

Flere relevante artikler for kantinen:

- Tradisjonelle retter i kantinen med en moderne vri

- Fakta og myter om matallergier

- Dette bør du alltid ha i kantinen for å få bedre forutsigbarhet

- Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantinen

- Fremtidsrettede råvarer til kantinen