Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Gjør vann til del av opplevelsen!

Gjør vann til del av opplevelsen!

Hvert år den 22. mars markeres Verdens vanndag. Bli med på markeringen!

Dagen markeres for å minne oss på hvor viktig vann er – både for kroppen, miljøet og samfunnet. For oss som jobber med mat, er vann en selvfølgelig del av hverdagen, men det fortjener mer oppmerksomhet. VI hører mye snakk om hvor viktig det er å ha en plan for rent vann i beredskap om noe skulle skje: - Ja, kanskje det er lurt å ha et ekstra lager med vann på spisestedet ditt, også? - Og hvorfor ikke gjøre vann til en mer attraktiv del av serveringen?

 

Vann kan være mye mer enn bare en tørsteslukker. Tilby varianter med smak – for eksempel sitron og mynte, agurk og basilikum eller bringebær og lime. Boblevann med ingefær eller grapefrukt gir en eksklusiv følelse, og isbiter med innfrosne urter eller spiselige blomster gjør vannet både lekkert og fristende. Flere high-end restauranter rundt omkring i verden tenker også over hvordan vannet passer til maten, akkurat som med vin. For eksempel kan et mildt mineralvann passe godt til sjømat, mens boblevann med en anelse eple og urter kan gi en frisk kontrast til en fyldig kjøttrett.

 

...eller har du gjester som heller vil ha med seg en vannflaske på farta?

 

Vil du gjøre vannserveringen enda mer spennende? Prøv å lage enkle "vannmocktails" – for eksempel sprudlevann med frosne bær og en kvist rosmarin, eller urtevann med sitrus og et hint av honning. Presentasjonen betyr også mye: Bruk stilige glass, server i pene karafler, og gjør vann like fristende som resten av menyen. Med noen enkle grep kan vann bli en opplevelse i seg selv – og en drikk gjestene faktisk velger med glede.

 

Under ser finner du et utvalg vann-produkter fra nettbutikken vår. Du finner enda flere leskende drikkevarer på sg.no