Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vårens drikketrender

Vårens drikketrender

Slik oppdaterer du drikkemenyen på ditt serveringssted!

Koffeinkick

Visste du at drikke med kaffe og koffein er drikkeproduktene som sies å bli mest omtalt med størst positivt fortegn i digitale medier? Kaffe som oppvekker om morgenen, en kopp til å samles over til en prat, en kaffekopp å kose seg med i løpet av dagen.

Tips: Kalde kaffevarianter er spesielt populære blant de yngre generasjonene koffeindrikkere. Sørg for å kunne tilby dette hvis du har mye unge voksne gjester. Det kommer også stadig flere ulike produkter og drikke med koffeininnhold på markedet. Her er det verdt å følge med.

 

Drikke med boost

Energidrikker har vært på en stigende kurve lenge. Salgstallene til de største merkevarene innen energidrikk sier nå at en stadig bredere aldersgruppe med forbrukere ønsker seg energidrikk – og veldig mange ønsker å nyte drikken til mat.

Tips: Sørg for et utvalg med litt ulike varianter, gjerne lett tilgjengelig ved diskområdet.

 

Vann med smak

Det er overraskende mye interesse rundt vann i sosiale medier om dagen. Folk ser ut til å dytte alt mulig rart i vannet sitt for å få smak, og for å klare å få i seg mer vann. Her kan du hjelpe gjestene litt på vei.

Tips: Lag ditt eget signaturvann: Fyll store glassdispensere med kaldt vann og tilsett skiver med frukt, agurk eller annet som gir smak og friskhet til vannet. Sitron, jordbær, kokos og appelsin er populære smaker som har florert i vann-samtaler i sosiale medier den siste tiden.

 

No-Lo gjelder fortsatt!

Salgstall i drikkebransjen taler for seg: Øl, vin og drinkliknende varianter med lite eller ingen alkohol har en stigende popularitet, og nå finnes det mange spennende valgmuligheter!

Tips: Om du er dreven på alkohol eller ikke: Sørg for å ha noen skikkelig gode alkoholfri-alternativer. Lær staben å lage gode mocktails, gjerne med klassiske smaker som mojitos, margaritas, daiquiries, spritzes eller martinis, eller gå for skikkelig gode juicer eller spennende leskedrikkvarianter. Eller hva med noen friske radler-varianter?

 

Vann med smak.jpgHva med å servere en raus og fristende punch, - med liten eller ingen alkohol, som kan nytes av alle?

 

Autentisk vri

Om du driver et sted der det er høyt trykk av turister, er du antakelig klar over fenomenet allerede: Tilreisende er ofte ute etter det som er litt ekstra eksotisk og særegent. – Det er vel kanskje dette du er nysgjerrig på når du kommer til et nytt og spennende sted, også?

Tips: Sett et lokalt øl på menyen, eller server drinker laget på en lokal akevitt eller gin. Toppet med bær og pynt plukket fra nærområdet?

 

Fysikklab-drinker

Særpreg slutter aldri å fascinere gjestene. Har du bartendere som liker å nerde litt med eksperimenter? Slipp dem løs bak bardisken! På TikTok og Youtube florerer det av gøyale hacks og eksperimenter som fort kan bli en greie på ditt sted: Hva med litt magisk røyk og damp, iskuler eller 3d-printet garnityr?

Tips: Finn din signatur! (Så lenge det er trygt og spiselig...) 

 

Drikke som passer til...alt?

Bowls, charcuterie boards, ostefat, dessert-brett, fruktbrett, grønnsaksbrett.. Serveringsformer som består av flere smaker og småretter, til deling eller til alene-kos, er en trend som ikke ser ut til å gi seg med det første. Men hva skal man drikke?

Tips: Hva slags sharing-mat eller brett-servering passer best å servere hos deg? Gjør en liten jobb med å finne drikke som passer til helhetsopplevelsen og sørg for å informere om drikkeanbefalingene til gjesten.

 

Finn flere av sesongens fristende drikkevarer på sg.no

 

Kilder: brandwatch.com, spoonagency.no, wholefoodsmarket.com