Dette får frem smaken i gammelt krydder

Har du krydder som har gått ut på dato? Det er spesielt 3 triks som kan brukes for å frigjøre de eteriske oljene og booste aromaen i krydderne:
Lokk frem kryddersmaken!
I landene der krydderne dyrkes, skal de kjøpes inn så ferske som mulig, og gjerne i hel form, slik at det kan ristes og knuses hjemme eller på restaurantkjøkkenet. Her i Norge får vi ofte krydderne ferdig raffinert og kvernet, og med tiden taper det seg i smak - men du kan gjøre noen triks for å få frem kryddernes potensiale maksimalt: - Obs: Disse ulike metodene kan gi ulike særpreg på kryddersmakene.
Metode 1
Varme opp krydderet i tørr panne. Dette bør helst gjøres med hele kryddere, for så å male dem opp etterpå. Slik får du ut fukten fra krydderet, det blir sprøere og lettere å male opp, men ikke minst; smakene endrer seg og blir rundere.
Metode 2
Steke krydderet i olje. Da fordeler smakene seg i væsken og setter fart i de eteriske oljene i krydderet. Metoden egner seg best når kryddere skal brukes i sauser.
Metode 3
Hvis krydderet er helt eller i store biter; gi dem en omgang med morter eller mal dem opp gjennom en krydderkvern eller kaffekvern, for å frigjøre aromaene.
Les mer her:
- Spennende krydder i hverdagen