Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

7 gode tips til salatbaren

7 gode tips til salatbaren

Kanskje følger kantinekonseptet ditt en fast oppsatt meny eller oppskriftspakke? Du har likevel lov til å gjøre noen grep for å tilføre det lille ekstra til salatbaren.

1. Krydre hverdagen

Bruk ferdige krydderblandinger eller lag en egen touch med urteoljer, dressinger og kryddersmør for å variere menyen enda litt mer, og for å gi gjesten en litt annen smaksopplevelse. Et tips er å sette opp årets gang og gå for lune, trygge, rike smaker om høsten og ut over vinteren, og kanskje prøve dere på mer eksotiske, friske varianter om våren. La dere inspirere av tradisjonsmat rundt om i verden, og test for eksempel ut retter inspirert av street food-trenden. Det finnes et hav av spennende kryddermikser, smaksrike sauser, deilige dressinger, og også ferdigprodukter som bare skal varmes opp, – produkter som er spesielt tilpasset storkjøkken.

 

2. Servere på nye måter

Nye mattrender fører også med seg ny inspirasjon til hvordan maten kan presenteres for gjestene. Kan noe serveres i porsjonsstørrelser? Maten kan for eksempel anrettes på egne skåler, i kopper, glass eller små kurver og danderes med sauser eller dressinger og grønt. Noen ganger liker gjestene å bli litt servert, selv om de forsyner seg selv, og for kjøkkenet er det godt å få litt bedre kontroll på porsjonsstørrelsene.

 

3. Nye stykningsdeler

Hørt om pigwings eller kyllingvinger med vingespiss? Selv om nye typer kutt stadig dukker opp hos produsentene, kjenner vi dem egentlig godt fra før – de har bare fått en litt ny fremtoning. Slike råvarer som er nøytrale på smak er anvendelige å bruke som hovedrett/varmrett én dag, og kan varmes opp til buffeten dagen etterpå.

 

4. Kjøttfri produkter

Her har det vært en eksplosjon i utvikling av nye kjøttfri produkter, med et mangfold av spennende smaker og konsistenser. Mye nytt utvikles også for å tilpasse storkjøkken, og er en verden verdt å utforske, for eksempel Quorn-serien fra Findus eller Liv Laga fra Hoff

 

5. Grønnsak på grønnsak

Tør å bruke mer av grønnsakene – og bruk grønnsakene til mer! Bruk grønnsaker som som «innpakning» for annen mat, for eksempel wrap av kålblader eller salatblader, eller lag fylte paprika, fylte tomater eller fylt squash. Bak, damp, stek og kombiner grønnsakene på nye måter. Grønnsaker i spennende farger liver opp salatbuffeten: lilla, mørkegrønne og dyp oransje farger skaper nysgjerrighet og skjerper appetitten.

 

6. Ferdige blandinger og ferdig kutt

Denne typen produkter får mye skryt i bransjen; de sparer arbeidskraft og tid, og de reduserer svinnet på storkjøkkenet. Her finnes det etter hvert mye å velge i for storhusholdning, mange ulike blandinger og smakfulle, populære kombinasjoner som er nøye utprøvd av produsentene. Særlig ferdig krydrete bønnemikser til salatbaren har blitt veldig populære.

 

7. Lokale detaljer

Lokale produkter er in, og «kortreist mat» klinger godt i lunsjgjestens ører. Det kan godt bare være snakk om små detaljer, og enkeltingredienser hjelper til med å løfte hele matopplevelsen. Husk å få det med på menytavlen, gjerne med en liten setning som beskriver den lokale produsenten, det hever opplevelsen. Spør din lokale grossist om sesongvarer, spesialiteter og delikatesser som finnes i deres område.

 

Flere relevante artikler for kantinen:

- Tradisjonelle retter i kantinen med en moderne vri

- Fakta og myter om matallergier

- Dette bør du alltid ha i kantinen for å få bedre forutsigbarhet

- Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantinen

- Fremtidsrettede råvarer til kantinen

 

SG_CTA-knapp_Kantineopplevelser23.jpg