Gourmet 2018 nr 2

Hva er vel et storkjøkken uten krydder? Krydder er det viktige lille ekstra som løfter et måltid, og gir både lukt, smak og farge. Noen er kjente og kjære, andre er spennende og eksotiske. Det er ganske utenkelig med taco uten taco-krydder, eller en indisk restaurant uten garam masala
I denne utgaven av Gourmet møter vi flere som er lidenskapelig opptatt av krydder. På restauranten ‘Der peppern gror’ er krydder og kunnskap om hvordan det skal brukes for å få frem smakfulle opplevelser et viktig arbeidsredskap. Leverandøren Santa Maria var en av de første som ga oss tex-mex retter som taco og som i dag er en av de største krydderleverandørene i Skandinavia.
En tredjedel av maten som produseres blir aldri spist. Bransjeinitiativet KuttMatsvinn 2020 har som mål om at norsk serveringsbransje skal kutte matsvinnet med 20 % innen 2020. Vi er med, er du?
Les hele Gourmet 2018 – nr 2 her | Alle tidligere utgaver av Gourmet