Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Derfor er Servicegrossistene et godt valg for din kantine

Forfatter: Servicegrossistene

Derfor er Servicegrossistene et godt valg for din kantine

Visste du at Servicegrossistene er den grossisten som leverer til flest offentlige kantiner i Norge? Servicegrossistene er en erfaren leverandør både for kundene som vet hva de vil ha, og for dem som trenger en hjelpende hånd.

Servicegrossistene hjelper deg med forutsigbarheten i storkjøkkenhverdagen. De kjenner bransjen og vet hvilke utfordringer du som kantineleder har i hverdagen din:

 

1. Hvilke varer kommer med hvilken leverandør?

Her gjør Servicegrossistene det enkelt for dere. Alt som en kantine trenger av mat, drikke eller non-food, frossenvarer, tørrvarer, kjølevarer eller ferskvarer kommer i samme bil. Om du bestiller varer fra lokale produsenter, importvarer eller kjente merkevarer, kommer alt levert til deg samtidig, når dere har avtalt at bilen skal komme. Har du en tett dialog med din lokale storkjøkkengrossist, er det også lettere for deg å holde deg oppdatert på hvilke varer som er i sesong, hvilke varer som er på tilbud og hva slags lokale råvarer som finnes rett i nærheten av deg.

 

2. Hvordan kan jeg heve de ansattes kompetanse?

Servicegrossistene er kanskje ingen opplæringsinstitusjon, men de kan en hel del om lagring, transport og oppbevaring. Grossistene er tilgjengelige for deg hvis du eller dine ansatte har spørsmål om lagring og varekvalitet. I tillegg har de mange gode kontakter som kan hjelpe dere. Trenger dere tips og inspirasjon til krydring, komponering av sandwicher eller håndtering av frossenvarer, for eksempel? Servicegrossistene har god kontakter med produsenter og fagfolk i bransjen som villig lærer kunstene sine videre.

Servicegrossistene har også god kunnskap om det som finnes av relevante miljøprogrammer, matsvinntiltak og sertifiseringer. Slike programmer har ofte gode tilbud om kursing og informasjonsmateriell som kan bidra til å øke kompetansen til de ansatte innen ulike storkjøkken-relaterte temaer. Hør med grossisten din om de har erfaring med programmer som kan gi ekstra fordeler for dere.

Hvis dere får mulighet; dra på en av Servicegrossistenes messer! Her finner dere et hav av ny inspirasjon og nyheter og dere får et innblikk i hvordan hverdagen fortoner seg hos andre. Her finnes det folk du kan spørre og snakke med, og her er potensialet stort for å kunne stifte nye bekjentskaper. På sg.no ligger en oppdatert oversikt over aktuelle arrangementer i hele Norge. Du kan også høre med din lokale grossist om hva som rører seg i ditt nærområde.

 

3. Hvordan håndterer jeg et uventet antall gjester?

Kommer alt for mange lunsjgjester på én gang, eller er det glissent med folk rundt kantinebordene? Om det  skulle komme for mange gjester, kan det være like problematisk som når det kommer for få. Da er det godt å vite at du har en grossist i bakhånd som hjelpe dere med en ekstra leveranse om det kniper. Visste du at du kan sette opp ulike handlelister i nettbutikken til Servicegrossistene? Da kan du lage deg én kriseliste til innkjøp til de mer hektiske dagene, og én liste med færre varer i perioder du vet det blir stille. Har du en plan som du kan sette i verk sammen med grossisten din, trenger ikke krisene å bli så store når det svinger litt i hverdagen.

– Og husk; en fullsortimentsgrossist som Servicegrossistene har bred kunnskap om de fleste varekategoriene du bruker i det daglige. – Det er bare å spørre!

 

Flere relevante artikler for kantinen:

- Tradisjonelle retter i kantinen med en moderne vri

- Fakta og myter om matallergier

- Dette bør du alltid ha i kantinen for å få bedre forutsigbarhet

- Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantinen

- Fremtidsrettede råvarer til kantinen