Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Brødr Ringstads kjøttgryte

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Brødr Ringstads kjøttgryte

Denne gryta er enkel å lage, og varmer godt på kalde vinterkvelder. Oppskriften har Brødr Ringstad utarbeidet i samarbeid med Marit Røttingsnes Westlie.

Gir ca. 4 porsjoner.

Du trenger:

 

  • 1 kg grytekjøtt
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ½ dl rødvin
  • vann
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 6 sjalottløk, delt i 2 eller 4
  • 75 g sellerirot, i terninger
  • 75 g persillerot, i terninger
  • 150 g gulrot, i terninger
  • 150 g kålrot, i terninger
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian


Slik gjør du:


Del kjøttet i små terninger og brun det i smør og olje i flere omganger. Ha det over i en gryte. Hell i rødvin og nok vann til at det dekker kjøttet. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp og la det småkoke i 2-3 timer. Smak til med salt og pepper.