This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Forlokkende irsk på O'Connors

Forlokkende irsk på O'Connors

O'Connors restaurantkonsept skaper suksess i Norge, - og Servicegrossistene er med på laget

Siden slutten av 2023 har O’Connors levert irske pubopplevelser i Norge. Det første serveringsstedet åpnet i Ålesund og fikk en varm velkomst av lokalbefolkningen. I høst åpnet de sin fjerde avdeling i Stavanger.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot hittil, og det blir spennende å åpne noe som er enda større, forteller driftsansvarlig i Resthon, restaurantgruppen bak O'Connors, Joachim Langebrekke.

 

Fra venstre: Joachim Langebrekke, driftsansvarlig i Resthon, sammen med Tore Melgårdshagen, daglig leder i Resthon, utenfor O’Connors på Grünerløkka.

 

Stort i Stavanger

– De fleste Resthon-konseptene er kjeder hvor serveringsstedene er like uansett hvor de ligger, men for O’Connors har vi valgt å gi hver eneste lokasjon sin egen unike vri. Bergen er for eksempel maritimt inspirert, mens Oslo har fått et urbant irsk pub-preg. Og i Ålesund er det noe midt imellom, kan du si. Den nye i Stavanger blir den største hittil, med 350 sitteplasser. Der vil det bli karaokerom, chambre séparéer, møterom og et godt kjøkken som lager god mat til gjestene, samtidig som vi viser sport og byr på trubadurer.

 

Irske delikatesser

Joachim forteller at det ikke bare går i drikkevarer hos O’Connors, men at også matbiten er viktig for opplevelsen.

– Vårt kjøkken er sterkt irskpreget, med cottage pie, ost og skinker, Irish stew og alt mulig sånt. Så har vi så klart kontinentalisert det lite grann, men vi prøver å ha med tradisjonsrettene. Vi har tatt med litt forskjellig og prøver samtidig å holde oss lokale med blant annet fish’n’chips. Alle våre kunder kan forvente en god matbit til en fornuftig penge på hver eneste lokasjon.

 

Selvfølgelig sipller maten en viktig rolle i konseptet. Det skal jo være autentisk!

 

Bredt whiskysortiment

– Hva drikker man når man drar på O’Connors?

– Vi har selvfølgelig en mengde irske drikkevarer i baren, som består av både øl og vin. Der vi er best i Norge, med hestelengder, er irske whiskey-er. Vi har alle de irske whiskey-ene som finnes i Norge. Alle våre kunder har veldig god mulighet for å smake seg frem til de finner en ny favoritt. Irene har de siste årene vokst veldig på sprit og har fått en del små destillerier. Vi prøver å få med oss det nye.

 

Eksplosiv vekst

Etter pandemiårene har Resthon opplevd en enorm vekst og gått fra å drive noen få serveringssteder til å ha tilstedeværelse i store deler av landet.

– I dag driver vi 15 serveringssteder, før covid hadde vi fem. Det er veldig gøy for meg å se den veksten vi har hatt de siste fire-fem årene. Resthon har drevet med serveringsvirksomhet siden 1964, så vi har jo gjort oss gode erfaringer på drift, opp gjennom årene. Dessuten har vi noen av Norges fremste merkevarer i drikkevarekategorien, som Scotsman, Sir Winston, Gamle Major – steder som har eksistert i 20 år eller mer.

 

 

– Når vi skal åpne på en ny plass, gjør vi oss en del tanker på forhånd – vi setter en strategi og en plan. Så justerer vi heller planen etter hvert som vi lander i de forskjellige byene. Jeg tror vi har lykkes godt, mye på grunn av det. De store byene i Norge har allerede et godt uteliv, så vi kommer som et tilskudd til mye annet som er der. En annen ting er at vi etablerer vi oss på de “riktige” plassene byen. I Bergen, for eksempel, ligger vi midt på brygga, i et av de gamle sjøhusene – som har vært stengt i 17 år. Det er altså en del historie bak plassene hvor vi etablerer oss, smiler Joachim.

Nøkkelen er det folkelige

– Hva er grunnen til at et irsk konsept fungerer så bra?

– Jeg tror nøkkelen egentlig er det folkelige. Du kommer inn og får en følelse av å komme hjem. Du skal tenke at: «Oi, hyggelig bartender, her kan jeg ta en øl.» Det er upretensiøst. Det skal være masse stash på veggene, og når du kommer inn og setter deg, skal du se deg rundt og tenke: «Oi, jøss, var den her sist jeg var her?».

 

Servicegrossistene er med på laget

– Vi gikk over til Servicegrossistene fra en konkurrent tidligere i år. De har vært veldig flinke til å henge på og tilpasse seg våre behov, og det har gått raskt også. Det som er flott med Servicegrossistene, er at de har mange små, lokale grossister der ute som gjør en kjempejobb. Vi vet at uansett hvor i Norge vi åpner neste serveringssted, får vi forutsigbarhet og god service, konstaterer Joachim.

 

 

Resthon og Servicegrossistene:

Resthon-restaurantene er en del av Thon Gruppen, som Servicegrosistene har leveranseavtale med over hele landet.

 

 


Bli kunde hos Servicegrossistene? Les her