This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Sjekkliste for nyttårs-serveringen

Sjekkliste for nyttårs-serveringen

Skal du diske opp til nyttårsservering i restauranten din i år? Da bør du ha planene klare allerede nå, - førjulstiden flyr unna!

Et par uker før

- Planlegg og ta en gjennomgang av menyen. Kvelden kan bli lang. Litt snacks eller fingermat er også lurt å ha i bakhånd.

- Ikke glem litt variasjon i drikkevareutvalget. Champagnen må selvfølgelig være i boks, men god drikke som matcher maten eller som er god å nippe til ut i de små timer, gjør kvelden fullkommen for gjestene.

- Gjør en bestilling på alt som kan gjøres i forkant (og som dere har kapasitet til å lagre). Ikke glem bordpynt, lys, fakler og partyeffekter, dersom du skal ha det.

- Noe praktisk som må komme i orden? Musikkanlegg? Ekstra stoler? Servise? Brannsikerhetsutstyr?

- Er sikkerhet og hygiene på plass?

- Har du alle ansatte du trenger til serveringen, og vet alle hva de skal gjøre?

 

Noen dager før

- Sett en plan for pynting, rigging og ferdigstilling av lokalene, både ute og inne. Hvem gjør hva?

- Forberedelser til selve måltidet. Er det noe som kan forberedes litt før? Sideretter eller en dessert som skal lages fra bunnen av?

- Det er nyttår: Skal dere kjøpe inn stjerneskudd eller en batteripakke til å sette stemingen for kvelden?

 


Det er nyttår bare én gang i året: Det er lov å dra på litt med partypynten. - Men ta godt vare på den til neste år, - så slipper du å kjøpe nytt!

 

Dagen før:

- En gjennomgang av gjestelistene og bordsetningen

- Dekk bordene og pynt lokalet så langt dere kan

- Se over tidsplanen for tilberedelsen av selve måltidet. Kan noe kuttes og preppes allerede i dag? 

- Garderobeløsning: Mange mennesker skal ha mye yttertøy raskt av og på...

- Program og logistikk: Hva slags musikk skal dere spille? Skal det være underholdning eller aktiviteter ut over kvelden? Hva skal skje når klokken slår 12? Skal gjestene ut og se på fyrverkeriet til et tidspunkt? Hva skjer etterpå?

 

Siste finish

Start dagen med en siste gjennomgang med alle ansatte som skal bidra. Gjør noe hyggelig og skap en god lagfølelse. - Dere er et superteam!

 

Det viktigste er:

Hjelp og støtt hverandre og ha smilet på plass, - det er tross alt nyttår én gang i året!

 

Finn ellers alt du trenger til nyttårsserveringen på sg.no

 

Les også:

- Sjekkliste for jule- og vinterserveringen i restauranten

- Tips til en vellykket julefest - knepene som senker skuldrene og øker festtrivselen!

- Champagne til fest og feiring

- Hygieneguiden på travle restaurantdager