Bli med på leveranserunde i Oslos gater
En grytidlig tur gjennom Oslo – med SG Øst-sjåfør Kim Hamansen bak rattet.
04.30: Dagen starter på SG Øst-lageret på Lierskogen:
Tidlig på’n
Når Kim ankommer grossistlageret på Lierskogen klokka 04:30, står matvarene allerede ferdig pakket i bur og på paller.
Han går gjennom dagens rute, og sørger for at matvarene blir plassert slik at de som står innerst blir levert til sist. Deretter blir lasten sikret, og kl 05:00 triller bilen ut fra lasterampa.
– Jeg kjører ut til mellom 8 og 15 restauranter på én leveranseøkt. Noen dager er litt kortere, andre dager er litt lenger. De beste dagene er når det er lite trafikk på veiene, ler Kim.
05.31: Leveranse til Bølgen & Moi på Tjuvholmen:
06.40: En gjestfri kaffe på Aker Brygge:
Til alle typer serveringssteder
Servicegrossisten Øst leverer til serveringssteder av alle slag og i alle størrelser. Det er alt fra små kiosker til prisbelønnede restauranter for feinschmeckere.
– Det er veldig gøy å møte så mange forskjellige mennesker hver dag! Alle har en spennende bakgrunn og noe gøy å fortelle. Man bygger vennskap, og på de aller fleste stoppene får jeg dessuten tilbud om en kaffe eller en brus – og noen ganger en bolle. Det setter jeg pris på. Jeg går ikke tørst i denne jobben, smiler Kim.
07. 35: Flere hyggelige møter med hovestadens morgenfugler:
Mobilen er uvurderlig
For å finne ut hvordan dagens rute går og hvilke varer som skal hvor, bruker Kim mobiltelefonen. Alle sjåførene i Servicegrossisten Øst bruker en mobilløsning som gjør hverdagen litt enklere. All info som trengs for hele leveranseruta, ligger lett tilgjengelig på mobilen. Den brukes også ved utlevering av matvarer, der kundene kan signere og bekrefte at de har mottatt det de bestilte.
– Noe av det beste med mobilløsningen er at vi kan hjelpe kolleger også. Leverer vi til et nytt sted som er litt vanskelig å finne frem til, kan vi legge inn både bilder og notater – slik at vi kan hjelpe nestemann.
08.45: Sentralen i Kvadraturen:
Riktige temperaturer helt frem
De fleste lastebilene hos SG Øst er utstyrt med lasterom med kjøling. Lasterommet er todelt. Den ene delen har samme temperatur som et kjøleskap, den andre har samme temperatur som en fryser. Det sørger for at alle varer har riktig temperatur fra dør til dør – uansett hva utendørstemperaturen er.
09.07: Handwerk Botaniske på Tøyen:
09.55: Vinera Ventidue på Frogner:
God planlegging = Presise leveranser
Takket være sin omfattende Oslo-erfaring, har Kim fått hovedansvaret til å legge opp rutene i Oslo sentrum. Han legger dem opp slik at de er både logiske og energibesparende, men det er også viktig at tidspunktene passer for kundene.
– Mange av kundene våre er avhengige av å vite nøyaktig når vi dukker opp, for å få varene raskt på plass. Da gjelder det å legge opp rutene slik at det er marginer mellom stoppene, i tilfelle det skjer noe uventet, som for eksempel dårlig vær, begrenset fremkommelighet og utfordrende trafikkforhold.
Reduserte utslipp med gassdrift
Scania P340’en er Kims stolthet. Den er forholdsvis liten og sprek, og går på tilnærmet utslippsfri gass. I tanken finner man biogass, som blir fremstilt fra organisk avfall. I Oslo er det et utmerket valg. Det er et kjøretøy som gir god rekkevidde og driftssikkerhet. Dessuten lukter lastebilen ikke avgasser, og den er mer stillegående enn tilsvarende dieselbiler.
10.05: Dagens leveranser fullført!
Driver du med servering, og ønsker å bli kunde hos Servicegrossistene? Meld deg inn som kunde her
Eller sjekk ut hjemmesiden vår, sg.no