Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Forsideartikler

Nå bør du tilby take-away

Det er få eller ingen gjester på serveringsstedene, og mange holder stengt som følge av de nye restriksjonene. Vi vil jo gjerne spise favorittmaten selv om vi må være hjemme, så hvis du har mulighet så er dette tiden for å tilby stamkundene take-away. Eller kanskje du til og med skal bringe maten helt hjem til kundene?

Les mer

Åpner netthandel for privatpersoner

Vi åpner nå vår nettbutikk for privatmarkedet flere steder i landet, og her vil det være mulig å handle et stort utvalg av dagligvareprodukter, i tillegg til utvalgte aktuelle storhusholdningsprodukter.

Les mer

Tips deg som driver serveringssted

Nå har forutsetningene for driften i serveringsbransjen endret seg over natten. I disse tider er det ekstra viktig å ta de avgjørende grepene som sikrer at bedriften din lykkes først og fremst på kort sikt, men også bidrar til positive effekter på lengre sikt.

Les mer

Hvordan forholder vi oss til koronaviruset

Servicegrossistene holder seg løpende oppdatert på leveringssituasjonen og eventuelle restriksjoner som har blitt iverksatt av myndigheter. Ved eventuelt bortfall av avtalte leverandører og produkter på grunn av kornaviruset må dette behandles som en «Force Major», og alternative varer avtales.

Les mer

Afterski-trender

Hvis du spør ti personer hva de forbinder med ordet ‘afterski’, er det kanskje er det et flertall for dansing i slalåmstøvler på tjukke furubord med rungende allsang til Freddy Kalas & Co og strie strømmer med shots og øl i plastglass. Men afterski er så mye mer. Og hva skal det være i glasset?

Les mer

Gourmet 2020 nr 2

I dag kan afterski være alt fra dansing på furubord til peiskos i foajeen. En fellesnevner er selvsagt at gjestene har skiantrekk. Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.

Les mer

Kampanje mars og april 2020

Vi har til enhver tid gode tilbud på utvalgte produkter. Det er produkter som du bruker ofte, men også noen produkter som er nye og som vi tror du vil like.

Les mer

Vin og brennevin siden 1860

En av de største aktørene på det norske markedet når det kommer til vin og brennevin er Robert Prizelius AS. På grunn av forbuds- og monopoltid i Norge ble selskapet lenge drevet som et enkeltpersonforetak, men er i dag re-etablert og i full vigør, siden importmonopolet opphørte i 1996.

Les mer

Hearts In The Ice

Servicegrossisten Eurosupply er stolt samarbeidsparter til et overvintringsprosjekt på Svalbard. «Hearts In The Ice» er et prosjekt for sosialt engasjement rundt klimaendringer, startet av Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sørby.

Les mer

Nye tider for grovbaksten

Grovbrødet er viktig for nordmenn, og heldigvis er vi glade i skikkelig grovt og sunt brød. – Det lover bra for fremtiden! Ingvar Ursfjord og Brit Bjørkli hos Idun Industri er oppdaterte på trendene i norsk bakeribransje.

Les mer

Edward Johnsen - Fisk og fiskemat siden 1890

På Langøy i Averøy kommune i Møre og Romsdal, finner vi fiskeforedlingsbedriften Edward Johnsen. Bedriften har vært i kontinuerlig drift siden 1890, og fisk og fiskemat av høyeste kvalitet har hele tiden vært vinneroppskriften.

Les mer

Salatmiks - grønn og sunn

Etter en sesong med kraftig og fet mat er det godt med litt lettere kost, og da passer det bra med den grønne salatmiksen. Bruk salatmiks i salatretter, som tilbehør til hovedretten, i salatbaren i kantinen, i lekre wraps eller rett og slett som smakfullt garnityr.

Les mer

O`jul med din alkoholfrie glede

Er det mulig å nesten glemme at det du drikker til julematen er alkoholfritt? Ja, nå har alternativene blitt så mange og så gode at også de som må styre unna eller ligge lavt kan få full julestemning. Med de rette produktene og god matching, kan den alkoholfrie gjesten slå seg løs og bli like lønnsom som de øvrige gjestene.

Les mer

Britannia Hotel

Midt i Trondheim sentrum finner vi byens storstue i ny prakt. Med respekt for det originale, samt den moderne gjests krav til et 5-stjernes hotell, skinner Britannia Hotel igjen over byen. Hotellet som opprinnelig ble bygget for å huse engelske overklasseturister på laksefiske, er nå et nyoppusset praktbygg. I dag tilbyr hotellet både tilreisende og Trondheims egne borgere unike opplevelser enten du bor her, eller besøker en av restaurantene eller barene.

Les mer

Lerum - tradisjon og røtter

Tradisjon og røtter har alltid vært viktig for familien Lerum. Det begynte i 1907 på Sørheim i Luster i Sogn, med landhandelen «Bui». Oldeforeldrene til dagens fabrikkeiere startet landhandelen som skulle bli et knutepunkt i bygda. Da to kasser bær en dag ble igjen på kaia, og Lerum-ekteparet begynte å safte, startet det virkelige eventyret.

Les mer

Fra seterliv til verdensvinner

Vi vet at menneskets har brukt dyremelk siden forhistorisk tid. Melkeprodukter var faktisk også reisekost for vikingene. I trange tider gav den hvite, næringsrike væsken mange fordeler i form av energi og matauke. – Og vi elsker den fortsatt!

Les mer

Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834

Langs Drammenselvas bredd ligger Norges eldste bryggeri. På akkurat samme sted som da det ble grunnlagt i 1834, brygges ølet både lokale patrioter og et stort nasjonalt publikum trykker til sitt bryst. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, og har gjennom tradisjon og innovasjon vært en spydspiss i norsk bryggerinæring i nesten 200 år.

Les mer

Q-Meieriene - den smarte utfordreren

Det er allerede gått 19 år siden nye, oppfinnsomme Q-Meieriene pisket opp kulturen i norsk melkeproduksjon og erobret norske frokostbord med optimistisk entusiasme og pågangsmot.

Les mer

Bruk mer frukt og grønt

Vi alle er klar over de mange helsefordelene med frukt og grønt. Uansett om du arbeider i en restaurant, en omsorgsbolig eller lager mat i barnehagen er det du som er ansvarlig for å lage et fullverdig måltid med nok frukt og grønt.

Les mer

SalatMestern - Smaken av hjemmelaget kvalitet

Hos SalatMestern har den unike, hjemmelagde smaken og uovertrufne kvaliteten vært vinneroppskriften til denne hel-norske og familieeide produksjons-bedriften. Med rundt 70 dedikerte ansatte, og førsteklasses råvarer, produseres årlig ca. 8 000 tonn majonesbaserte salater, dressinger, sauser, sild og sjømat.

Les mer

Moestue Grape Selection; En garanti for kvalitet

Helt siden lovverket åpnet opp for vinimport i privat regi i 1996, har Christopher Moestue og Moestue Grape Selections vært en av de viktigste aktørene på markedet. Som Norges første vinkelner og pioner innen vinfaglig utdanning, har Moestue vært en av de fremste ambassadører for den store og brede vininteressen vi opplever i Norge i dag.

Les mer

Familiebedriften Ph. Thorstensen

Helt siden Oslo kommunale fiskehall åpnet på Vippetangen i 1933, har familiebedriften Ph. Thorstensen levert fisk, fiskemat og skalldyrsprodukter fra de tradisjonsrike lokalene i Oslos indre havn. I dag er fiskehallen rustet opp til fortsatt lokal produksjon, og Ph. Thorstensen tilbyr et bredt sortiment skalldyrsprodukter fra en av bransjens mest moderne og innovative produksjonslinjer.

Les mer

Santa Maria - Med hele verden på smakskartet i over 100 år.

I 1911, på en tid der krydder stort sett var ensbetydende med salt og pepper, startet C. Leon Berg sin krydderbod, som 100 år etter skulle være et av Europas største krydderhus. Fra fabrikken og hovedkontoret utenfor Gøteborg foredles råvarer fra hele verden til det fineste krydder og krydderblandinger.

Les mer

Grillentusiasten Hans-Erik's beste grilltips

I beit for grilltips til sommerens grillkunster? La deg inspirere av Hans-Erik Dyvik Husbys iherdige entusiasme for matlaging, og test ut noen av hans heftigste sauser og marinader. Hold deg fast - og slå deg løs på grillen!

Les mer

Tilbake til røttene - våre norske rotgrønnsaker

For forfedrene våre var sommeren og høsten helt klart den beste tida; da bugnet det av mat og ressurser. Resten av året var nok kostholdet mer begrenset. Rotfruktenene ble små høydepunkter gjennom en lang vinter; de hold lenge, og kunne bidra til en viss variasjon i ernæring og smak. Knollene vi har i norsk jord er som små kulturskatter å dømme, – velsmakende og verdt å ta vare på.

Les mer

Banan

De fleste vet at banan er bra for kroppen, og at den bidrar til Helsedirektoratets anbefaling av "5 porsjoner frukt og grønt om dagen".

Les mer

Et skreddersydd alkoholsortiment

Som del av Skandinavias største vinimportør, Viva Group, tilbyr Norwegian Beverage Group et av de mest komplette vinsortimentene i Norge. Ca. 400 ulike viner lagerføres, og det finnes spennende alternativer i alle sjangre og prissegmenter. Hos Norwegian Beverage Group finner vi dedikerte mennesker som vil hjelpe deg med å finne akkurat de produktene som vil passe ditt serveringssted best.

Les mer

Baxt - Med fullt fokus på storhusholdning

Bak navnet Baxt skjuler det seg lang, norsk bakerihistorie. I dag levererBaxt AS et komplett bakevaresortiment, utviklet i tett samarbeid medkundene. Bakevarene fra Baxt er selve høydepunktet for mange.

Les mer

Den nye vinen

Trendene vi finner i mat gjør seg også absolutt gjeldende når det kommer til drikke. I dag ønsker forbrukerne å vite hva de spiser og drikker, og hvor og hvordan maten og drikken er produsert. Hos vinimportøren Autentico møter vi en entusiastisk duo med forkjærlighet for økologisk, biodynamisk og bærekraftig vin, og som forteller om en eksplosiv interesse for nettopp slike viner.

Les mer

Kjeldsberg Kaffe

På Nyhavna, med utsikt utover Trondheimsfjorden, ligger Kjeldsberg Kaffebrenneri på en av byens flotteste industritomter. I de gamle lokalene til det kjente Probat Kaffebrenneri, brenner og foredler Kjeldsberg Kaffe i dag utelukkende sertifiserte kvalitetskaffebønner.

Les mer

Redde verden med nebb og klør?

Kjøttforbruket øker i verden. Også i Norge. Med tanke på både bærekraft og egen helse, mener mange at vi også bør ta en nærmere titt på hva slags kjøtt vi putter i oss. - Og det snakkes mye fint om det lyse, magre og anvendelige kyllingkjøttet.

Les mer

Suksesshistorie: Dyreparken i Kristiansand

I Kristiansand finner vi en av Norges absolutt mest besøkte familiedestinasjoner, nemlig Dyreparken. Årlig besøkes parken av rundt 1 million gjester i alle aldre, og fra hele 22 serveringssteder.

Les mer

Hvilke grønnsaker bør du kjøpe fryst?

Det har skjedd mye innen fryseteknologien det siste tiåret, men er frossent blitt et fullgodt alternativ til ferskt? Frosne grønnsaker har steget i status, men meningene er fortsatt mange.

Les mer

Slik kan riktig nedfrysing gi deg mindre matsvinn

Du lager en næringsrik grønnsakskraft på avkutt som du vil ta vare på til senere, og kokken vil fryse ned et parti av den herlige BBQ-sausen sin til den travle grillsesongen. Driver du med servering, må du være litt forsiktig med maten du selv lager, og da er det er ikke helt rett frem å få maten i fryseren.

Les mer

Hvilke overskuddsvarer kan fryses?

Litt ivrig med bringebær-innkjøpet? – Eller ble det litt mye kjøtt til overs som ikke ble stekt opp? Det er fullt mulig å fryse ned overskuddsvarer og oppbevare dem til senere serveringer, men noen varer må du ta spesielle hensyn til når du driver storhusholdning. Vi gir deg oversikten her.

Les mer

KuttMatsvinn 2020

Bransjeinitiativet KuttMatsvinn 2020 byggerpå et felles mål om at norsk serveringsbransje skal kutte matsvinnet med 20 % innen 2020. La Servicegrossistene hjelpe deg i gang.

Les mer

Pepper - 'king of spices'

Pepper regnes som verdens mest brukte og viktigste krydder. Det ble først oppdaget i sørlige India, og dyrkes i dag i flere tropiske land. I vår tid er det Vietnam som regnes som den største produsenten og eksportøren av pepper, med India og Brasil rett bak.

Les mer

Populær i flere tusen år

Løk er en av verdens eldste kulturplanter, og plantefamilien Allium, som løkfamilien heter, består av rundt 600 arter. Løk er allsidig og kan brukes til det meste, og er stappfull av sunne antioksidanter.

Les mer

Fersk løk fra Mjøsas bredd

På Skreia i Østre Toten kommune ligger Balke Gård og Toten Løkpakkeri AS. Her dyrker Odd Hveem og Sissel Landaasen løk av alle slag og sørger for at hele Norge blir forsynt med saftige og friske varer hele året.

Les mer

Macks Ølbryggeri øl

En bedrift de fleste nordlendinger trykker tett til sitt bryst. Mack er tradisjonsbedriften som har vært en innovatør i bransjen i 140 år, og som kan skilte med tittelen: 'Verdens nordligste bryggeri'.

Les mer

Hvalbiff - biff fra dypet

En uutforsket ressurs befinner seg rett under havoverflaten langs kysten vår, kjernesunn og delikat. Mange har et forhold til den, men blant yngre mennesker er det få som egentlig har smakt den.

Les mer

Eventyret Egge

Egge Gård drives i dag av Marius Egge. Basert på epler fra lokalområdet i Lier, har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet.

Les mer

Ambisiøs burgerglede på menyen

Stemningsfullt, pulserende og originalt er gode beskrivelser av Burger Bar som ligger fiffig til i Folketeaterpassasjen i Oslo. Her serverer de nykvernet kjøtt som stekes på åpen kullgrill av energiske kokker.

Les mer